Pronalaženje parking prostora je problem koji dele stanovnici gradova širom sveta. Gradovi  ograničene infrastrukture i budžetskih ograničenja, bore da se nose sa rastom stanovništva i sve većim brojem vozila na ulicama. U međuvremenu, vozači u potrazi za parking mestima  gube puno  vremena i goriva i povećavaju  zagađenje. Iskorišćavanjem široke platforme oblaka, Big Data, mobilnih tehnologije, Microsoft CityNext rešenja pomažu gradovima u rešavanju problema njihove postojeće infrastrukture.

Microsoft i tzv CITY NEXT  partneri pružaju inteligentna rešenja za upravljanje parkinzima  koji pomažu gradskim upravama da  pojednostavljuju parkiranje i kontrolu troškova. Na primer, vozači mogu koristiti svoje telefone za lociranje obližnjih  parkinga  ili za plaćanje. Rešenja  takođe omogućuju  poboljšanja  za gradske uprave, koji mogu implementirati nove usluge uz minimalna ulaganja u infrastrukturu. U isto vreme, oni mogu povećati prihode kroz efikasnije sisteme  naplate parkinga.

SMS4Parking® je predstavljen na ovom portalu kao referentno  rešenje za poboljšanje gradskog saobraćaja i upravljanje parking prostorom. Više: http://www.microsoft.com/en-us/citynext/transportation.aspx